ملودی احساسی است که از ترکیب زیر و بمی نت ها و ضرب آهنگ به وجود میآید.ملودی جایگاه مهمی در دنیای موسیقی دارد، اما ملودی چیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام بخوانید.
ملودی چیست؟
آهنگ، نَوا یا ملودی به فرانسوی در موسیقی به معنای اجرای چند نت است که شنونده آن را به صورت یک مجموعهٔ واحد احساس میکند. به عبارت دیگر، آهنگ عبارت است از احساس آغاز و انجام داشتنِ این سلسله از نتها.
ملودی در موسیقی همان لحن و آهنگ صداست که گاهی با لغت tune بیان میشود .در واقع ملودی رشته ای از نت ها با زیر و بمی متفاوت است ( این زیر و بمی را با Pitches نامگذاری میکنند و با واحد Hertz اندازه میگیرند ).
این نت های زیر و بم بصورت پیوسته و به دنبال همدیگر اجرا میشوند , گاهی نت ها به سکوت میرسند که این سکوت نیز جزیی از موسیقی است .نت ها آهنگ موسیقی را میسازند.
به زبان ساده مردم دوست دارند ملودی ها را زمزمه کنند . مثلا” ملودی آهنگ ای الههء ناز از استاد فقید آواز ایران , شادروان بنان را به خاطر آورید . ملودی همان چیزی است که بدون خواندن شعر با برخی صداها میتوانیم آنرا زمزمه کنیم . ملودی , بخش تاثیر گذار و ماندگار موسیقی است . بخشی که با لغات حفظ نمیشود بلکه با آهنگ و ریتم حفظ میشود .
ملودی , ریتم دارد و ریتم همان عمق نت هاست.
ملودی متضاد هارمونی است . ملودی به اصطلاح آهنگساز ها توسعه افقی موسقی است , معنی این جمله این است که ملودی , آهنگ و ریتم سازها ست و هر سازی در یک قطعهء موسیقی , ملودی خود را دارد .
اما هارمونی توسعه عمودی موسیقی است , یعنی نت هایی که از سازهای مختلف در یک لحظه نواخته میشود .
آهنگسازان ابتدا ملودی ها را میسازند , سپس هارمونی را برای ملودی ها برقرار میکنند .
ساده ترین تعریفی که می توان از ملودی ارائه کرد این است: “ملودی کلمه جایگزینی برای لحن یا همان تن آهنگ است”. اگر بخواهیم این تعریف را کمی پیچیده تر کنیم باید بگوییم: “ملودی زمانی ایجاد می شود که شما برای ساخت بخشی از آهنگ یا قطعه ای که قرار است بخوانید، ریتم و زیر و بمی صدا را با هم ترکیب کنید”.
همچنین می توان گفت ملودی همان صدایی است که شما با دهان تان در می آورید در مورد یک آهنگ.
این صدا می تواند جدید باشد و تبدیل به صدای سازها شود و می تواند همان آهنگ مورد علاقه شما باشد که حال دارید بخاطر شدت علاقه تان با صدای حنجره می نوازید.